Har du sans for god mat og god drikke? Er du kreativ og nøyaktig? Har du interesse for kosthald og helse. Er nysgjerrig på smak og nye rettar? Då kan restaurant- og matfag vere noko for deg. Du kan gå 2 år på skule og deretter bli lærling. Du kan også ta påbygging til generell studiekompetanse før eller etter læretida.
Kvifor velja restaurant- og matfag?
Dette er faget for deg som er interessert i matlaging, kosthald og ernæring.
Me tilbyr
- Vg1 Restaurant- og matfag (RM)
- Vg2 Kokk- og servitørfag
Kva kan du bli?
Du kan velja mellom mange yrke, som mellom anna:
- kokk, ernæringskokk eller servitør
- baker eller konditor
- pølsemakar eller kjøttskjærar
- slaktar eller ferskvarehandlar
- fagarbeidar i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Les meir om utdanningsprogrammet og kva du kan bli på vilbli.no